Veidi Aasiast

Sydneyst alanud teekond kodu poole on mind toonud Aasiasse. Minu esimene kord. No tegelikult olen käinud ka Türgi Aasia poolel ja teel Austraaliasse veetsin mõned tunnid Kuala Lumpuri lennujaamas, aga see pole ikka päris see.
Esimene peatus oli Singapuris. Kokkuvõttes veetsin seal veidi rohkem kui viis päeva. Alustuseks väga suur entusiast ei olnud, kuna kuidagi tagasi hoidis mind see mõte, et taaskord üks suurlinn vaatamiseks, aga lõppkokkuvõttes jäin täitsa rahule.
Mis mulle Singapuri juures meeldis oli, et sealses arhitektuuris on päris palju kasutatud ära seda, et antud kliimas tahab kõik, enam-vähem olenemata kohast, kasvada. Nii võib näha väga kõrgeid hooneid, mille mitmel korrusel võib näha läbivat taimeriba, mõne hoome katusel kasvab (peaaegu) mets.
Üldjoontes on see linn ilmselt üks hea sujuv üleminek Aasia avarusi avastama minnes, kuna peamiselt on ikka tegemist ühe lääneliku linnaga, kuid samas on ka linnaosasid, mis juba täitsa tugeva aasia hõnguga. Inimesed muidugi kõik asiaadid - nö valge inimene paistab ikka eredalt muust massist välja. Samas on linn puhas ja korras ja paksult paksult kaubanduskeskuseid täis...
Singapuris sain veidi külma. Konditsioneerid on ikka kurjast. Täitsa tubaseks ei jäänud, aga kurk oli veidi haige ja selline eba oli olla. See aga ei takistanud võtta ette aina uusi pikemat sorti jalutuskäike mööda linna. Näiteks kui botaanikaaeda läksin, siis alguses mõtlesin, et sõidan sinna ja tagasi bussiga. Hommikul kodust startides aga veidi muutsin oma plaani, et lähen jala ja tagasi tulen ühistranspordiga. Lõppkokkuvõttes tegin aga kogu ringi oma jalgadel, mis taas kodule lähenedes juba suht hellakeseks olid muutunud. Internetti abiks võttes tegin hiljem kindlaks, et läbitud sai ligi 20km. Arvestades, et ka eelmistel päevadel olin päris pikki lautuskäike ette võtnud, siis ei saa jalgadele pahaks panna, et nad veidi protesteerima hakkasid.
Edasi viis tee Malaisiasse. Ostsin internetist bussipileti ja teekond võis alata. Singapuri ja Malaisia vahel (ja Malaisias muidu ka) sõidavad eriti luks bussid. Ses suhtes, et ruumi ikka on. Erinevalt enamus maailmast (ma arvan) on bussi laiusesse nelja istme pressimise asemel sisse pandud kole istet rea kohta (2+1), nii et on ruumi mõnusatele laiadele istmetele, milles väga mõnus lebotada.
No näeb ju juba välja, et on mõnus sellises bussis?
Esimene peatus Malaisias oli Melaka. See on üks pika ajalooga mereäärne linn, mis on olnud erinevate võimude käpa all. UNESCO maailmapärandi nimekirjas olevas vanalinnas on enim näha Portugaallaste mõjutusi.
Linnake on pisike, vähemalt see keskosa, kus ringi vaadata. Veetsin seal ehk liigagi palju aega, kuid see reis oli ju plaanitud muu hulgas puhkuseks, enne kodusesse tööellu pöördumist, nii et igasugune uimerdamine lubatud.
Melaka jõeäärne
Öisel rattatuuril Melakas

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Penguin Island

Rahutus hinges

Kuldne kivi